Mobirise

Gyerekkarácsony 2018. 

Gyerekkarácsonyi alkalmunkat a templomban tartottuk családi istentisztelet szerűen. A képrem majd a megjelenő felületen újra a képre kattintva, rövid galéria videót is megtekinthetnek.

simple site templates

Szarvason kirándultunk! 

Jó lenne már egy jót kirándulni közösen! – ismételgették egyre többen a Madocsai Református Gyülekezetben, miközben felidézték a közelmúlt néhány emlékezetes utazását. A Dunai hajó-kirándulás vagy a Bikali élménybirtokon tett látogatás felejthetetlen élményekkel és emlékekkel gazdagította közösségünket.

A megfelelő időpont kiválasztása az idei kellemes időjárású őszön nem volt túl nehéz. A mi választásunk október hosszú hétvégéjének egyik napjára esett – természetesen remek időben.

Kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek alkották csoportunk tagjait, ezért igyekeztünk olyan tájat és helyet keresni, ahol mindenki talál a maga számára emlékezetes pillanatot vagy kelle-mes emléket. A sok csábító úti cél közül idén Szarvas arborétumára esett a választás benne a Mini Magyarország makettparkkal és egy hajókirándulással.

Egy növénypark minden évszakban képes valami újat és látványosat nyújtani, de ősszel az ország legnagyobbja számunkra egészen különleges arcát mutatta. A számtalan növénykülönlegesség ezerszínű ruhába öltözve várt bennünket. Mivel a kert, a makettpark és a folyópart egy könnyen bejárható nagyságú területen van, ezért lehetőségünk nyílott egy könnyed bolyongásra.

A makettparkban olyan érzésünk volt, mintha egy nagy terepasztalon sétálnánk végig a nagy Magyarország látványosságai között. Ezen az interaktív sétán elindíthattuk a kisvonatokat, megszólaltathattuk a templom harangját és mindenki számba vehette, hogy hol járt már vagy mi az, amit még nem látott hazánk látványosságai közül.

Az arborétumban elköltött ebéd után kiadósat hajóztunk egy olyan vízen, ami sokunk számára ismeretlen és lebilincselően izgalmas volt. A Holt-Körösön hajóskapitányunk humoros formába öntve, de sok információt átadva kalauzolt bennünket. A látnivalók között a trianoni emlék-műhöz, a vízi színházhoz, a vízparton fekvő házakhoz, vagy éppen a part menti kastélyhoz fűzött színes történeteket.

Tartalmas, áldott napot tölthettünk el együtt Szarvason és élményekkel feltöltődve térhettünk haza, hálás szívvel köszönve a szép időt, a jó közösséget, az együtt töltött perceket és a Paksi Atomerőmű támogatását.

Fényképes beszámolónkat ide kattintva érhetik el. A megnyíló felületen, újra kattintsanak a képre!

Somogyi Mariann, Somogyi Viktor